2009-12-10
大家請留意,東來順係冇豬肉既,所以佢地賣既小籠包係牛肉餡或雞肉餡。 推介一:鐡板燒羊肉 第一次食到D完全唔蘇既羊肉。開頭見到個餸黎個陣時以為係鐡板燒牛肉,所以連相機都唔攞出黎。點知見到平時唔食牛肉既友人都食得咁開心既時候就多口問佢係咪食返牛肉。佢就話我地知食緊羊肉。D羊肉好薄好嫩,真係唔話你知,你係唔會估佢係羊肉,因為完全唔蘇!當我攞個相機出黎時碟餸都清哂。 推介二:片皮鴨 片好皮你有得食既時候個鴨重係熱架,真係好難得。肉裡面重有少少汁,所以唔會覺得鴨身乾。正! 推介三:時魚 雖然佢咁多骨,但係食過一次之後,而家愛上左佢。今次東來順做得好好。我諗條魚本身係嫩口,所以去到邊都係好滑。跟埋師傅教個汁,D魚真係好鮮甜,正! 拆骨魚頭:食完多骨既魚,食返D冇骨既魚覺得好輕鬆。味道好濃,最欣賞係佢索哂味既粉皮。 shabu-shabu 羊肉:同個鐡板燒一樣肉身都係咁薄咁嫩,不過咁煮就有少少蘇味。所以我都係鍾意個鐡板燒多D。 推介四:玫瑰糕 好香,好清甜,好light既甜品,有D似我深愛既桂花糕。我自己都食一碟。