今日因公事特登入左去Elements, 咁就順便同同事們食埋飯咁~ 哲克餐廳真係好少見, 所以一於勇字當頭去試一試! 真係第一次去食, 所以都抱住死就死心態啦...XD都知道哲克菜會有D似德國菜..叫左都好多野食, 食落都真係OK WO, 唔錯, 無失望感覺~但今次我只重點介紹幾個我覺得很不錯又有特色的~唔好睇佢咁GE 樣, 其實佢係一碗湯加餐包咁, Goulash Soup in wheat bread roll~ 菜味道有D似羅宋湯感覺, 但比較稠身,入面更有一D牛肉粒, 已煮到溶爛...  味道不錯! 再加上外面個包, 脆脆口感, 用刀切開再沾上湯汁進食, 特別之餘亦別有一番風味!! 喜歡芝士的朋友或覺得唔夠味朋友, 可加入旁邊的芝士入湯, 令其味道更濃~呢到嘅烤豬手絕對可以同出面其他德國店舖比拼下, 好好食! 其豬手皮香肉嫩, 皮唔會好老, 而且入口Crispy, 皮都唔老, 肉質就更加唔會老~ 我自己會加上少少黃芥末吊味, 真的不錯~!我自己好少食甜品, 所以不作太多評價, 但我身邊同事讚不絕口, 所以我都放埋係到介紹! 味道都唔算太甜~當中有Chocolate tart,
都知道哲克菜會有D似德國菜..
但今次我只重點介紹幾個我覺得很不錯又有特色的~
Classic Bohemian

Roasted Pork Knuckle

Dessert Platter
當中有Chocolate tart, ovocne knedliky trdelnik!

Absinthe Le Fee Bohemian
最後, 大家都飲左幾杯, 呢到有一杯70%酒精嘅酒, 我地勇字行先, 一定要叫黎試試佢啦!!
店員會將方糖, 好似圖中咁放好, 之後落70%酒係上面, 再用火燃燒糖, 重複幾次後, 加冰就飲得! 味道有D飲漱口水, 但又唔知討厭, 係一個幾好嘗試!

唔好講咁多, 去食下, 同埋飲返杯啦! CHEERS!
Roasted Pork Knuckle
Dessert Platter