2018-01-24
呢間餐廳,見好多食評都係負評。自己轉登去試都怕中伏。響太子兜兜轉轉,迷失方向,著住對高踭鞋行到腳斷都揾唔到,都係因為個map導航係度fa黎fa去,最後唯有聽朋友話,跟著條行車天橋方向,最後仲要轉彎先到,唔係個頭出沒或住個頭真係完全迷失。兩個人,叫了墨魚餃拼番茄蛋餃,素餃拼韭菜豬肉餃,拔絲地瓜以及涼拌皮蛋。首先利益申報一下,我本身就對韭菜無興趣,味道好奇特,不感興趣。素餃,餡料有椰菜,紅蘿蔔,木耳屬於基本配搭,調味夠餡算多,手桿的餃皮帶一種特有的韌性,皮也不算厚,可以接受。番茄雞蛋餃:和我早前在龍鳳吃的有點分別,龍鳳的較香蛋味,而這裡的番茄較多,沒有好與不好,視乎自己口味。墨魚餃:原來有韭菜!原來有韭菜!原來有韭菜!(重要的事情說三遍)這韭菜毀了一切!我不喜歡不喜歡不喜歡,撇除韭菜,墨魚味道還不錯,敗給這韭菜,不知道魚餃是否也有韭菜。涼拌皮蛋:皮蛋幾好,黃都熟透呈漿狀,份量應該有兩隻皮帶,係好味嘅。拔絲地瓜:呢度菜去全晚最驚喜既一道,被瓜甜,拔絲脆,好食過出邊大牌子嘅餐廳。呢度算係我去香港食嗰拔絲最好味嘅一間。其實佢上台嘅時候都冇用冰水浸,但又出奇的脆。最後賣單200幾