2024-04-01
今日童仔同童女去食好嘢!去左依間 #炑 食天婦羅+壽喜燒 omakase好特別,平時omakase 通常都係食壽司刺身!即管試試!超過10道菜,唔算好貴,$1188/位有時都要豪一次!😁1️⃣ 開胃菜式三道,水雲,茗何法國鵝肝,話梅茄仔鵝肝好香好正,水雲配少少酸汁,茄仔除左皮,滲入晒酸梅汁。食完依三樣樣勁開胃🤤2️⃣螢光魷魚柚子茶碗蒸有兩隻魷魚🦑,個蛋有魷魚味,超滑,好食3️⃣兵庫縣炸蠔,柚子鹽天婦羅炸蠔,見住師傅即刻炸!本身無咩味道,但落少少鹽調味,將蠔味道升華!4️⃣🉐北海道鯛魚白子白子食親都係配柚子酸汁,第一次食係用天婦羅方式!好特別,真正外脆內軟!5️⃣🉐天婦羅北海道帶子帶子都超好味,你見天婦羅粉好簿,脆皮,𥚃面帶子仲未全熟!一點也不韌6️⃣金時紅薯紫薯甘薯天婦羅師傅話用三薯搓埋,再炸,個賣相已經姐靚,個蕃薯🍠超甜!終於到壽喜燒,依款係關東做法,做法似打邊爐,放晒湯,再灼一灼7️⃣🉐有三款牛各一大塊♨️北海道 A4和牛,雪花和牛,見到都估到一定係最好食!灼左4秒,半熟,仲有點粉紅色,一食,牛汁牛脂出晒黎,勁好食,我嫌一塊唔夠!♨️美國 肉眼 一大塊,油脂分布都好靚!但相比輸左了給A4,質感較韌♨️西班牙 豚肉,
去左依間 #炑 食天婦羅+壽喜燒 omakase
好特別,平時omakase 通常都係食壽司刺身!即管試試!
超過10道菜,唔算好貴,$1188/位
有時都要豪一次!😁
1️⃣ 開胃菜式三道,水雲,茗何法國鵝肝,話梅茄仔
2️⃣螢光魷魚柚子茶碗蒸
有兩隻魷魚🦑,個蛋有魷魚味,超滑,好食
3️⃣兵庫縣炸蠔,柚子鹽
4️⃣🉐北海道鯛魚白子
5️⃣🉐天婦羅北海道帶子
6️⃣金時紅薯紫薯甘薯天婦羅
師傅話用三薯搓埋,再炸,個賣相已經姐靚,個蕃薯🍠超甜!
7️⃣🉐有三款牛各一大塊
♨️西班牙 豚肉,師傅話這款他們嚴選,好nutty 味,我第一次食豚肉咁有nut 味,好有驚喜!
8️⃣壽喜燒湯底 牛骨熬製
灼完牛,之後煮埋蔬菜!
有炸豆腐,洋蔥,冬菇,紅蘿蔔,土洋蔥,娃娃菜,葛絲,好正,蔬菜都滲入壽喜燒汁,特別好味係葛絲,有點似粉絲,煙煙韌韌!第二好食就係娃娃菜!
9️⃣大蜆肉清湯
最後上左碗蜆肉湯,好大隻蜆!
🔟檸檬木糠奶凍
甜品有木糠奶凍,依個味道好少食!食完都不會太膩,清一清口腔!
誠意推介大家,可以一試天婦羅+壽喜燒Omakase!環境都好舒服,全程睇住師傅炮製十道菜!