2020-11-22 1870 瀏覽
之前嗰晚已經諗定話要食點心早餐,但又唔想去酒樓買點心返屋企咁奇怪。於是乎上網search左呢間係灣仔嘅點心店,決定聽日8:00佢哋一開門就去買!~\(≧▽≦)/~8:00喺外面等佢哋,結果遲咗5分鐘先開門。裏面個阿姐同我講晒Sorry。人之常情,五分鐘啫!但一開門一陣好勁嘅up味,似啲枱布味,似空氣唔流通嘅味,咁我都原諒嘅,佢哋應該未開冷氣!結果我叫咗牛腸,叉燒包,最開心嘅係佢哋可以叫兩粒燒賣併兩粒蝦餃,咁就可以試好多喇。佢哋嘅牛腸,係即叫即拉,好新鮮好好食!蝦餃燒賣都好正,啲皮薄薄嘅,佢燒賣嘅肉好有咬口,啲蝦都好新鮮!叉燒包佢哋做得幾好,唔似外面一批一批入貨嗰種。好軟熟。呢間嘢可以encore,高質素!枉我係度等佢哋等咗20分鐘,因為要即刻蒸嘅!

佢哋嘅牛腸,係即叫即拉,好新鮮好好食!
叉燒包佢哋做得幾好,唔似外面一批一批入貨嗰種。好軟熟。

外賣自取