2022-07-03
上次自己生日 請媽媽黎食Omakase 本來想叫$480 有15貫 含一件海膽但媽媽食唔晒15件 所以揀咗12件$380第一次食完已很驚喜 , service 環境冇得輸。介紹同事一齊再戰omakase不過事隔一個月 15貫既加咗價 去到$550不過同事都話15件太多 所以都係叫$380 set再另叫うめしゅ ハイボール今次啲壽司都好好味壽司師傅及侍應好細心 會問有咩唔食 有冇食物敏感前菜鵝肝xx唔就得個名朋友對蝦敏感 佢地即刻蒸過杯冇蝦既日式蒸蛋其實佢地既酸薑都好好味廚師會睇客人情況調節上菜速度如客人邊吃邊傾就會慢慢上菜 每上一件就會介紹壽司係咩魚及用咗啲咩配料, 依間既壽司飯用赤醋米 日本朋友話唔多壽司店會用 多數高級日式店先會用赤醋米。其實啲魚名我都唔太記得 總之好好味。 壽司師傅會按魚既味道由淡輕到濃上菜。 以我個人而言 我鍾意油份重既魚。 深魚池魚, 左口魚邊群, 金鯛等好香有口感 有啲配上薑蓉或柚子汁另一番味道。如果食到一半覺得開始飽 可以叫師傅細飯 相反唔夠飽可以大飯最後個魚湯好正 好白好香濃。 甜品就一般冇咩特別男同事唔夠飽 師傅特別整咗舊漬物壽司卷請佢食 4人共吃了$
第一次食完已很驚喜 , service 環境冇得輸。
介紹同事一齊再戰omakase
朋友對蝦敏感 佢地即刻蒸過杯冇蝦既日式蒸蛋
其實佢地既酸薑都好好味
廚師會睇客人情況調節上菜速度
如果食到一半覺得開始飽 可以叫師傅細飯 相反唔夠飽可以大飯
最後個魚湯好正 好白好香濃。 甜品就一般冇咩特別
男同事唔夠飽 師傅特別整咗舊漬物壽司卷請佢食
4人共吃了$1800
非常滿足
下次想試其他食物 如意炒, 丼