2024-10-11 1897 瀏覽
琴日見到IG show 咗呢間喺灣仔新開嘅餐廳有得鋸扒,擺盤又好似好靚咁,今日就嚟咗食lunch試試佢。入到去全場都坐爆曬,安排咗坐2樓。有一個好奇怪嘅現象出現咗,每次一有店員上嚟,全世界都望住佢,好似個個都諗緊拎上嚟嘅餐係咪我嘅。最後我哋明啦,因為我哋叫完嘢食之後等咗半個鐘多啲先有飯食,上到嚟啲嘢仲要係凍嘅…叫左3個lunch sets:★̆̈ 美國安格斯牛板腱扒 ($98)叫咗5成熟,牛扒好香有炭燒味,咬落肉味都好香同個烤汁都唔錯,但係好韌,有啲失望。★̆̈ 烤美式豬頸肉($78)豬頸肉係叫嘅三樣嘢當中最好食,豬頸肉肉質鬆軟,油脂豐富,食落都有肉汁出嚟。★̆̈ 皇牌慢炆雜菜安格斯牛肉粒 ($88)個汁有啲似薯容味,牛肉粒完全煮到冇肉味,如果唔睇menu完全估唔到係咩肉,入面有啲紅蘿蔔仔,完全唔吸引。每個lunch set包左✐ 橄欖油香草中東包✐ 澳洲雞鹽薯條✐ 特式沙律✐ 果汁梳打/梳打水/罐裝咖啡(星期1-5先有)中東包食落幾香,但好少橄欖油,有啲乾;薯條唔脆,沙律睇落唔太新鮮。總括嚟講,都好失望 🫠

叫左3個lunch sets:

★̆̈ 美國安格斯牛板腱扒 ($98)
皇牌慢炆雜菜安格斯牛肉粒

★̆̈ 烤美式豬頸肉($78)

★̆̈ 皇牌慢炆雜菜安格斯牛肉粒 ($88)
烤美式豬頸肉

每個lunch set包左
✐ 橄欖油香草中東包
✐ 澳洲雞鹽薯條
✐ 特式沙律
✐ 果汁梳打/梳打水/罐裝咖啡(星期1-5先有)

35 分鐘 (堂食)