2022-07-29 57 瀏覽
喺廟街附近行完之後,本身諗住去第二度食飯,點知見到呢間好似咖啡店咁嘅舖頭好奇行埋去睇吓,見到環境幾乾淨,同埋啲燒肉好吸引😳就比佢吸咗入去啦😂近排都幾興食石燒牛,但係呢間我覺得相對比較乾淨同埋坐得舒服,入到去先知原來有兩層,上面嗰層就係燒肉嘅,而下面嗰層就係食石燒牛🤓燒肉出邊太多選擇,石燒牛就比較少啲,我最後就揀咗食石燒牛😆首先佢要出出邊嗰部機叫咗嘢食先,之後店員就會拎去你個位度,個店員都好Helpful,見到有啲人唔識部機點用都會即刻過去幫佢👍🏻-配餐湯,前菜,白飯餐湯係羅宋湯,幾濃郁同埋都幾多料,飲得出真材實料👍🏻前菜就係麻醬沙律,開胃❤️白飯都係日本珍珠米,加埋啲燒汁一齊食仲好食🤓而枱面上都會有胡椒鹽同燒汁~-下腰西冷套餐 180g $148下腰西冷柔嫩多汁!肉味比較重~見佢寫住純天然美國牛肉400日穀飼牛肉,真係比出邊嗰啲多汁同重牛味好多!😋-封門柳套餐 180g $158封門柳肉質就鬆軟啲,好鮮味~因為佢比較軟淋啲所以唔洗咁熟都好好食🥰-石燒有個好處,就係又唔會咁快熟又可以鎖住肉汁,而從頭到尾都係熱食嘅😌

配餐湯,前菜,白飯
餐湯係羅宋湯,幾濃郁同埋都幾多料,飲得出真材實料👍🏻
前菜就係麻醬沙律,開胃❤️
白飯都係日本珍珠米,加埋啲燒汁一齊食仲好食🤓
而枱面上都會有胡椒鹽同燒汁~

下腰西冷套餐 180g $148
下腰西冷柔嫩多汁!
肉味比較重~
見佢寫住純天然美國牛肉400日穀飼牛肉,
真係比出邊嗰啲多汁同重牛味好多!😋

封門柳套餐 180g $158
封門柳肉質就鬆軟啲,好鮮味~
因為佢比較軟淋啲所以唔洗咁熟都好好食🥰