2022-07-29 826 瀏覽
《Simplylife - 將軍澳》將軍澳而家發展到多咗好多好野食😋所以喺呢區番工根本就唔洗擔心無啖好食😁前日同事突然話想食西餐,另一個同事提議不如食Simplylife 啦🤩我當堂醒左一醒,因為以前其實我係好鍾意食呢間西餐同佢既甜品架😎原來將軍澳都有仲要咁近番工既地方,當然係Join 埋一份啦💁🏻‍♀️lunch set 有分淨係main course 同埋有salad/湯既set,分別係$98同埋$108 再加一😝我就簡左最常叫既開蘑菇忌廉汁手製闊條麵配香草燒雞胸同燒野菌🤔其實佢燒既定義係咪即係煎呀😂😂個麵算係比想像中淡左少少,不過成個忌廉汁都好creamy同充滿菇味,闊條麵彈牙好有咬口,正常Simplylife 水準囉😅我另外跟配要左個沙律🥗沙律汁應該係用左芥末同埋醋,酸酸甜甜好開胃😍餐飲當然係signature ice tea😁當日既ice tea 係熱情果冰茶,唔會太甜同膩,十分解渴 其實呢個setting 算係我每次幫襯Simplylife 固定必叫既設定🤔下次真係要考慮試下其他野先得😂最後埋單連加一每人$120有找😅又係飽住個肚番工既一次
《Simplylife - 將軍澳》

2022-07-12
10 分鐘 (堂食)
  • signature ice tea
  • 蘑菇忌廉汁手製闊條麵配香草燒雞胸同燒野菌