2015-05-02 4358 瀏覽
是日, 一班外國朋友想搵番間平價米之蓮食府, 最後有人提議黎呢到, 大家都心大心細~ 不過都接受挑戰試下自己嗜辣程度。小妹嗜四川既麻, 不過個胃唔太食得辣...所以都有dd保留 係叫餸時都特意叫左一碟唔辣既菜 其實黎到呢間餐廳 都幾想即時走, why?? 我地訂左4位, 上到去佢叫我地搭12人圓枱, 咁我訂黎做咩? 佢見我地唔肯. 就叫我地落番去等...等既半個hr, 有客走但 冇人黎過我地... =_= 而且呢到簡直唔係香港, 好嘈吵既內地餐館咁~ 咁湖南菜, 當然好多捧場客係講國語啦~但朋友都真係想試...我地再行上去博下, 佢又係要我地搭6人枱, 但係有將4人係free, 我問可唔可以坐個張, 佢話留左比人, 我夠有打黎book位啦! 點解我唔可以要? 外國朋友話算..我地就開始點餸~佢出名既魚頭賣哂, 我地叫左拎一款魚~ (sorry 唔記得名, 可以睇圖)呢個魚有2條小魚,魚皮幾香, 魚肉好滑但當然非常既辣, 因為佢油多, 食好耐佢都仲熱。 一邊食一邊出汗!再黎就係我好想試既- 冰鎮酸辣厥根粉唔好比佢黑蚊蚊既樣誤導, 真係好辣 哈哈哈! 但係呢d粉好口感好好, 好爽~ 雖然辣

冰鎮酸辣厥根粉
再黎就係我好想試既- 冰鎮酸辣厥根粉
唔好比佢黑蚊蚊既樣誤導, 真係好辣 哈哈哈! 但係呢d粉好口感好好, 好爽~ 雖然辣到咳, 但係我又好想再食
再黎, 就係一碟完全唔辣既清菜, 黎舒緩一下我地既味蕾。 每食完一種辣既餸, 我都食呢碟清菜黎比我休息一下~ 真係舒服好多! 當然, 要成日飲水~
再黎, 就係窩窩頭, 呢碟打好攪笑, 我食其他野話好辣, 朋友都一致話冇野,但到呢味餸~ 佢地個個都話好辣, 而我係可接受程度。 不過我唔太欣賞呢味餸~中間d 菜味道同口感都好怪~~
題外話/補充資料: 如果只講食物, 我可能比ok, 但一間餐廳係食物, 環境+服務, 呢到既服務好差, 態度又唔好, 好似內地d酒樓咁~~我唯有比喊~
30 分鐘 (堂食)
冰鎮酸辣厥根粉