2020-07-30
好鐘意去國金軒飲茶,呢度嘅點心真係樣樣都好好食🥺雖然價錢比起其他茶樓可能貴少少,但絕對有質素保證!成日覺得食點心呢啲咁肥膩嘅嘢,一定唔可以嘥𝚚𝚞𝚘𝚝𝚊,要食就要食好啲🤪另外要讚一讚呢度嘅服務好好✨.love going to cuisine cuisine for some yum cha 🤤 the dim sum here is really high quality 😆 even though its pretty damn expensive compared to the regular chinese restos but for sure the quality makes it worth it 😋 also their service is just top notch 👍 make sure you reserve seats because its super packed!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 8/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.5/10
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.5/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10
🌟 點心質素高 • 價錢偏貴 • 最好𝚋𝚘𝚘𝚔定位✨
《雪山菠蘿叉燒包》$90🌟7.8/10🌟
𝙱𝚊𝚔𝚎𝚍 𝙱𝚊𝚛𝚋𝚎𝚌𝚞𝚎𝚍 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝚊𝚗𝚍 𝙿𝚒𝚗𝚎𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 𝙱𝚞𝚗 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙲𝚛𝚢𝚜𝚝𝚊𝚕 𝚂𝚞𝚐𝚊𝚛
呢個菠蘿脆皮個𝚌𝚛𝚞𝚜𝚝真係好好食,非常之鬆脆!餡料叉燒嘅份量都好多,本身以為菠蘿嘅部份係菠蘿包個皮,但原來裏邊個餡都有菠蘿,令到成個味道層次再加添左啲甜味~
《燒汁和牛烤包》$74🌟7/10🌟
𝙿𝚊𝚗-𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝚆𝚊𝚐𝚢𝚞 𝙱𝚞𝚗𝚜 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙱𝚊𝚛𝚋𝚎𝚌𝚞𝚎𝚍 𝚂𝚊𝚞𝚌𝚎
烤包烤得好香脆,但燒汁嘅份量比較多,所以其實唔會太食得出係和牛嘅味道同口感,性價比唔太高,試一次就夠~
《原隻鮮蝦腸粉》$94🌟8.2/10🌟
𝚂𝚝𝚎𝚊𝚖𝚎𝚍 𝚁𝚒𝚌𝚎 𝙵𝚕𝚘𝚞𝚛 𝚁𝚘𝚕𝚕 𝚂𝚝𝚞𝚏𝚏𝚎𝚍 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗𝚜
呢個係我每次嚟到一定必點嘅點心~自己本身都好鍾意食蝦腸,呢度嘅蝦腸真係我食過數一數二好食嘅一間🤩滑溜嘅腸粉皮唔會話太厚或者太薄。而餡料亦都非常之足料,大大粒鮮蝦,爽口又鮮甜,好滿足✨
國金軒 CuisineCuisine