2021-07-12
💡米線關注組遺漏左嘅隱世米線小編係一個米線控,經常去唔同地方食米線。今次係由住長沙灣嘅朋友推介街坊至愛米線😋🍽 豬大腸腩肉酸辣濃湯小鍋米線由於第一次食,所以小編order左微辣酸辣濃湯試下先。識食就一定先試湯底先,飲完第一啖,真係不禁「嘩」左一聲,因為湯既味道同平時出面食開嘅酸辣米線好唔同,肉味濃郁,仲有陣奶香味,又唔會太酸,非常特別。最重要係食完唔覺口乾,唔係味精湯底!豬大腸份量有好多,有咬口得黎,唔會過份韌,而且好入味。最主要係一啲都唔肥,原來係姐姐好細心將每一舊入面多餘既脂肪整走,所以怕肥既人都可以食番幾舊。而腩肉份量都好多,雖然細細舊,但都厚身,容易入口,但小編認為如果腩肉瘦小小會更好。🍽 雞絲麻辣濃湯小鍋米線麻辣湯好濃郁,有肉味,感覺似拉麵湯底嘅感覺。雖然order左微辣,但麻味都夠,食完嘴唇都有小小痺🤣米線偏腍身,完全係小編杯茶!雞肉鮮嫩又滑,有大陣酒味,相信店舖用左好多心機醃肉!😋😚🍽凍檸茶 & 凍奶茶檸茶表現正常!反而奶茶有驚喜🤩 奶同茶配搭得啱啱好!整體性價比都幾高!推介俾大家😋😋ps/提提大家,小店下午四點至六點係落場時間,要食既朋友仔就要留意啦!味道:⭐⭐⭐⭐️⭐️服
💡米線關注組遺漏左嘅隱世米線
🍽 豬大腸腩肉酸辣濃湯小鍋米線
🍽 雞絲麻辣濃湯小鍋米線
🍽凍檸茶 & 凍奶茶
檸茶表現正常!反而奶茶有驚喜🤩 奶同茶配搭得啱啱好!
整體性價比都幾高!推介俾大家😋😋
味道:⭐⭐⭐⭐️⭐️