餐廳行casual fine dine 風格,室內設計好典雅,我最鍾意佢盞藍色嘅水晶燈🥰 其實黎次已經係第二次食,事關上次食過唔係太impressive 一路冇post🙈 今次一次過介紹曬食過嘅嘢啦😂🙈 我兩次去都係食佢嘅2 courses pasta set,唔夠半年佢就已經由$368加價到$488🙈 第一次去嘅感覺就係用餐時間短,服務態度麻麻地,食物質素中規中矩… 因為友人生日話想試黎間!咁我再比多次機會佢😂 今次再去所有野都係有改善嘅,唯獨係我都仲係覺得用餐時間好短🥲 我比咁嘅價錢去食野真係唔會想食得咁趕… 會想同友人傾下計慢慢食😵‍💫 ꧁𝔸𝕡𝕡𝕖𝕥𝕚𝕫𝕖𝕣꧂/Aubergine napoleon/ Octopus carpaccio/兩款appetiser 都唔錯👌🏻 好鍾意煮到淋曬嘅eggplant🥰加埋buffalo mozzarella 口感好好💯 octopus carpaccio 味道都唔錯,mustard vinaigrette 同八爪魚味道幾夾,食落開胃👍🏻꧁ℙ𝕒𝕤𝕥𝕒꧂/Red prawn linguine/佢個醬汁味道濃郁,紅蝦好香🥰 linguine 可以掛

꧁𝔸𝕡𝕡𝕖𝕥𝕚𝕫𝕖𝕣꧂

꧁ℙ𝕒𝕤𝕥𝕒꧂

/Red prawn linguine/
佢個醬汁味道濃郁,紅蝦好香🥰 linguine 可以掛曬d 汁🦐

/Potato Gnocchi/
個人係好鍾意gnocchi 嘅🙈 兩次去都有order 佢😂 佢地個樣好似蟲蟲真係好攪笑🐛 佢嘅basil pesto sauce 幾好食,清清地,但係我覺得佢個gnocchi 口感唔夠煙韌🤔

/Lobster spaghetti/
味道方面,我最鍾意黎款龍蝦意粉!龍蝦非常厚肉,表面輕輕炸過好香口🦞意粉煮到al dente👌🏻

/Slow-cooked duck leg confit fettuccine/
Fettuccine比較薄身,所以口感彈牙爽口,同linguine/ spaghetti 嘅口感幾唔同下,duck leg confit 軟熟,好香鴨味👌🏻

꧁𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥꧂

/Tiramisu/
第一次去食左個tiramisu 冇咩感想… 因為一路食一路比staff 係咁趕我地走🌚食到差d 比d 咖啡粉哽死🌚

/Crispy apple tart (for two)/
佢個apple tart 幾好食,雖然有d 薄,但係入面都幾多蘋果,面頭有好多杏仁片,口感豐富!我好鍾意佢有cinnamon 嘅香味😍

整體黎講,我第二次再去有好多嘢都改善左,staff 嘅服務同埋態度係好多第一次好多,如果可以唔洗食得咁趕就好🥲