<火赤> 📍尖沙咀🔸隱蔽度十足,知己談心好去處 👭🏻🔸精緻串精 🐣 竟然有咁多特別雞部位?👀Surprisingly … menus 上有雞嘅特別部位,例如雞冠、雞橫膈膜、提燈 👀 朋友怕內臟所以只有我孤身作戰 😆 上串燒之前餐廳會準備七色調味盤(山椒粉、七味粉、一味粉、四式鹽、檸檬鹽、咖喱鹽、抹茶鹽、梅子鹽),擺盤好似調色板 🎨 十分有格調 🧡💛💚串燒價錢相宜,大約$3-48一份,牛就貴小小 💰 因爲serve嘅係A4宮崎牛。Overall串燒質素係期望以上 😌 特別推薦以下items:雞肉軟骨棒($48) — 必食之選!免治雞肉 + 雞軟骨 = Perfect match!!!配上無菌雞蛋醬油,巨好味!!!價錢仲要係$48,絕對唔可以錯過 🥴提燈 ($48) — Luckily呢個limited item竟然available🤞🏼提燈即係雞輸卵管 + 未孵化雞蛋,輸卵管食落唔太特別,但個半熟嘅雞蛋入口爆醬,蛋味比一般雞蛋更濃烈!(題外話:提燈唔係度度都有架 🤭 )豆苗巻き($48) — 豚肉卷緊實包住澎湃豆苗,食落豆苗爽脆、清新!🌿宮崎牛A4串焼き($118) —
<火赤> 📍尖沙咀
🔸隱蔽度十足,知己談心好去處 👭🏻
🔸精緻串精 🐣 竟然有咁多特別雞部位?👀

雞肉雞軟骨棒

提燈

豆苗巻き

宮崎牛A4串焼き($118) — 係就係貴左小小,A4 宮崎牛無令我失望 🥰 脂肪比例高,但又未至於入口即溶嘅A4,用黎做串燒正好,食落無渣又有肉感!好味 🤤
A4宮崎和牛

いか焼き ($118) — 醬燒魷魚筒,燒到剛好,一啲都唔柴 😋 沾上沙律醬,好似食緊章魚燒咁~ 好味!

牛タソの厚焼き($118) — 厚燒牛舌,精緻又好味 😋

生明太子子 ($68) — 原條生明太子燒,都只係$68,有點被嚇到 🤣 正常發揮,鹹鹹辣辣,送酒一流!🍻

食串燒最怕唔夠飽,臨尾上嘅燒飯團 🍙 為肚仔填上飽腹感,C服晒~

寶勒巷出名多酒吧,但多數酒吧都係嘈吵嘅劈場,唔適合傾密偈。而位置於寶勒巷尾嘅呢間居酒屋就正正合晒我何車 ☺️ 清靜得來又坐得舒服,仲有清酒、精緻串燒添 🍢🍶🍻

埋單兩人連酒水 below $1,000,串燒高質,價錢合理 😎👌🏼
雞肉雞軟骨棒
豆苗巻き