講到傳統手藝👐🏻 • 懷舊港式美食🇭🇰一定要有一盅兩件🥢,點心精緻當然重要❣️但叫得飲"茶"🫖,就要有埋多種靚茶葉選擇啦🍵有靚茶,就要用埋靚靚茶器餐具啦💙🤍(店家用既茶器餐具 - 香港老品牌✨粵東磁廠✨所製)店內懷舊帶點優雅特色既裝修,嘆茶真係幾好𝐅𝐞𝐞𝐥😎~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪八頭鮑魚酥 ($168/件)溫馨提示💕記得要溫柔𝐝 • 輕輕手拎😝因為個酥撻底真係堅夠鬆❣️夠酥❣️睇相可清楚見到個層次👀撻面鮑魚配住香濃醬汁🤎,口感彈牙易咬🤓.▪軟殼蝦多士 ($98)軟殼蟹食得多,軟殼蝦我應該係第𝟏次,仲要原隻😳再加埋厚厚既爽彈蝦膠🦐係脆脆多士面🍞.▪酥皮焗叉燒餐包 ($73)表面層酥皮酥酥脆脆💥真係不得了🤩底既包體軟熟🧏🏻‍♀️叉燒內餡份量岩岩好,汁唔會過多🧡.▪百花釀魚肚 ($73)𝟐層都一樣咁厚身🤪上層爽口彈牙既百花 • 下層索滿湯汁魚肚,雙重口感😝.▪瑤柱鳳冠餃($73)瑤柱唔係得"𝟐條仔",係前 & 後𝟐面都有😏餃皮薄薄透透,睇到內餡(肉 • 木耳絲 • 蘿蔔絲...)🥟.▪北菇燒賣 ($73)肥瘦適中既豬肉🐷 • 爽口蝦仁🦐,食落
講到傳統手藝👐🏻 • 懷舊港式美食🇭🇰
一定要有一盅兩件🥢,點心精緻當然重要❣️
但叫得飲"茶"🫖,就要有埋多種靚茶葉選擇啦🍵
有靚茶,就要用埋靚靚茶器餐具啦💙🤍
(店家用既茶器餐具 - 香港老品牌✨粵東磁廠✨所製)
店內懷舊帶點優雅特色既裝修,嘆茶真係幾好𝐅𝐞𝐞𝐥😎

▪八頭鮑魚酥 ($168/件)
溫馨提示💕記得要溫柔𝐝 • 輕輕手拎😝
因為個酥撻底真係堅夠鬆❣️夠酥❣️睇相可清楚見到個層次👀
撻面鮑魚配住香濃醬汁🤎,口感彈牙易咬🤓
八頭鮑魚酥

▪軟殼蝦多士 ($98)
軟殼蟹食得多,軟殼蝦我應該係第𝟏次,仲要原隻😳
再加埋厚厚既爽彈蝦膠🦐係脆脆多士面🍞
軟殼蝦多士

▪酥皮焗叉燒餐包 ($73)
表面層酥皮酥酥脆脆💥真係不得了🤩底既包體軟熟🧏🏻‍♀️
叉燒內餡份量岩岩好,汁唔會過多🧡
酥皮焗叉燒餐包

▪百花釀魚肚 ($73)
百花釀魚肚

▪瑤柱鳳冠餃($73)
瑤柱唔係得"𝟐條仔",係前 & 後𝟐面都有😏
瑤柱鳳冠餃

▪北菇燒賣 ($73)
肥瘦適中既豬肉🐷 • 爽口蝦仁🦐,食落唔會實的的,表面加左菇菇更香🍄‍🟫
北菇燒賣

▪茶位($40起/位)
食西餐🍴好多時都會有另外一個𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤 𝐌𝐞𝐧𝐮📖
估唔到依到飲茶都有😮,餐廳有多種唔同既茶葉,𝐌𝐞𝐧𝐮內有詳細說明(🫖產地 • 味道 • 功效)
我地坐低後,店員亦有主動作簡單介紹💁🏻‍♀️
最後我地揀左✨鳳凰單叢 PHOENIX OOLONG TEA✨
🔸產地 : 廣東省潮陽縣鳳凰山
🔸味道 : 有天然花香 • 滋味濃郁 • 甘醇 • 爽口。
🔸功效 : 有提神益思 • 生津止渴 • 消滯去膩 • 減肥美容 • 抗衰老 • 降血脂等功效。

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
八頭鮑魚酥