2022-07-05 221 瀏覽
.#哈比四圍食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #飲茶呢兩個月努力減肥中好多嘢都忍口唔食得,最近有少少落磅又加上好耐好耐冇去飲茶,咁就獎勵下自己啦😁約咗好朋友去試吓間私房菜嘅手工點心,早少少去食,夜晚做返運動,咁就唔太邪惡啦😆呢度有幾款精緻可愛嘅點心,我哋都叫咗嚟試🦔 刺蝟叉燒包真係整得好可愛,一隻隻刺蝟咁排好,望落去好似就咁蒸,但爽起望一望個底係有微微煎過,食落似生煎包咁,我幾鍾意呢個餡唔太咸,又多餡🐖 黑豚肉咸水角又係勁得意嘅點心,雖然係炸,但墊住豬仔嘅葉係冇油的,食落口都唔覺好油膩而且外層脆脆的,內裏煙煙韌韌唔會黐牙🐠 芹香鮮蝦金魚餃呢個真係好靚,三條小金魚圍圈圈咁,皮又薄,入面滿滿爽口嘅蝦肉🥢 XO醬炒腸粉唔~一上枱就聞到好香,少少辣味道啱啱好唔會好重口味,腸粉都滑滑的🐔 XO醬鳳爪勁惹味嘅一道點心,鳳爪蒸得啱啱好,又唔會係淋到唔洗咬嗰種🥢姬松茸鮮竹卷呢個必定試咗啖湯先,唔好見佢咁清就以為冇味,食落好清甜好舒服嘅湯底,薄薄嘅腐皮包住滿滿嘅餡料,個腐皮好香好滑📍睿私房菜 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街38號Zing!28及29樓.
#哈比四圍食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #飲茶
🦔 刺蝟叉燒包
🐖 黑豚肉咸水角
🐠 芹香鮮蝦金魚餃
🥢 XO醬炒腸粉
🐔 XO醬鳳爪
勁惹味嘅一道點心,鳳爪蒸得啱啱好,又唔會係淋到唔洗咬嗰種
🥢姬松茸鮮竹卷

📍睿私房菜 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號Zing!28及29樓