2021-11-08
🇭🇰Hong KongTea set price: HKD$209/per 2 ppl📍Address: Couple’s Kitchen, Yuen Long難得入元朗,因為最近呢個餐廳咁多人推介,所以好多人話佢個tea set好值得試,所以我地試吓先。首先環境方面幾有外國風情,顏色以墨綠色同埋金色為主調,好適合情侶/朋友聚會。送左洛神花茶上黎,擺設都幾精緻,都相當解膩。呢個tea set有三層。第一層係英式鬆餅,仲配有果醬。至於第二層係我最鍾意個層,分別有四款唔同口味嘅蛋糕,有朱古力、柚子芝士、檸檬芝士同埋伯爵茶口味,全部都甜而不膩,份量一啖一個😍。第三層就係鹹食,有薯條、大蝦薯仔沙律、脆炸雞翼、 三文魚卷,薯條脆炸雞翼係岩岩炸好,仲係熱辣辣嘅😆由於呢個下午茶餐係限量供應,所以想去試吓tea set既你要番意喇,去到有可能會賣晒!
呢個tea set有三層。第一層係英式鬆餅,仲配有果醬。