每年結婚周年紀念日😍,我同老公都會隆重其事揀間靚餐廳慶祝。元朗呢間西餐廳,坐得舒服又有情調,有我鍾意嘅牛柳同埋鵝肝,又可以飲Cocktail。所以老公一早就黎訂咗位!食物非常精緻好味,最後老公原來仲請餐廳幫我哋係甜品寫上anniversary🫶🏻,方便我打卡,超驚喜!係呢間餐廳慶祝紀念日大成功👍🏻Dinner Set主菜+$78包頭盤+ 甜品+酒精飲品 頭盤櫻花蝦、虎蝦、金柚泰式田園沙律🥗泰式沙律有少少酸酸辣辣非常惹味,食完覺得好開胃。虎蝦鮮甜彈牙,沙律菜款式多,豐富口感。🦞法式干邑龍蝦湯帶有濃郁嘅海鮮風味,味道鮮甜而不會太咸。配合調味香料味道更加有層次感。🍰甜品A 藍莓芝士蛋糕🧁甜品B 朱古力蛋糕兩款是日蛋糕,餐廳貼心幫我哋切開每人半件,仲唔幫我哋寫上anniversary,方便我哋打卡拍照,貼心服務為今晚晚餐更添浪漫氣氛。主菜🍲軟殼蟹、牛油果、煙三文魚野菌意大利飯 $158軟殼蟹原隻炸香,擺盤漂亮非常可愛!牛油果煙三文魚野菌配上忌廉,味道非常合襯。意大利飯吸收了湯汁,啖啖滋味!🐂烤美國安格斯牛柳、香煎法式鵝肝$328非常出色嘅主菜!牛柳七成熟,煎得剛剛好外面皮脆內裏粉嫩,鎖住肉汁,

Dinner Set主菜+$78
包頭盤+ 甜品+酒精飲品

頭盤
櫻花蝦、虎蝦、金柚泰式田園沙律🥗

🦞法式干邑龍蝦湯

🍰甜品A 藍莓芝士蛋糕
🧁甜品B 朱古力蛋糕

主菜
🍲軟殼蟹、牛油果、煙三文魚野菌意大利飯 $158

🐂烤美國安格斯牛柳、香煎法式鵝肝$328
非常出色嘅主菜!牛柳七成熟,煎得剛剛好外面皮脆內裏粉嫩,鎖住肉汁,入口啖啖都係肉香。鵝肝肥美厚切,油脂喺口裏溶化令人滿足。配菜亦充滿心思有薯蓉、香菇、蒜頭、蕃茄。整體配搭非常美味,喺高級嘅享受。

飲品
🥃PLAYING BLUE (RUM, CURACAO YUZU, SODA)
🍸ROMANTIC ROSE
(RUM, PEACH, ROSE CRANBERRY)
藍色同紅色既cocktail 啱哂一對情侶 飲。藍色味道清新既柚子味酒精感較濃,合適男仔。紅色上面有玫瑰花瓣,味道香甜就啱哂女仔喇!