2021-06-30
今日又有機會黎食港安醫院嘅素食餐廳😆上次食完之後,對素菜嘅印象 upupup!今日仲有機會卑我試到甜品tim!🥳飯菜價錢$46(餐跟糖水/湯水)(員工會再有半價優惠)馬蹄糕$8事不宜遲😆等我即刻介紹下今日我揀嘅菜式啦!1. 腐皮卷佢唔係炸身嘅腐皮卷,一份已經好大舊,入面有蘿蔔絲、菇絲等,口感豐富,唔會話好dry!🤩2. 蛋黃炸薯仔芋頭鹹蛋魚皮就聽得多,鹹蛋炸薯仔同埋芋頭就真係第一次試😋 口感唔會好軟,脆脆地鹹鹹地,好開胃口!3. 紅蘿蔔🥕素肉炒四季豆我個人好鐘意食四季豆😋呢款好啱我口味😋菜式甜甜地,又有素肉嘅味道😆4. 炸雞蛋sambal egg第一次試馬里阿西亞街頭小食!估唔到係呢到會試到!呢隻雞蛋經過油炸,外層比較脆,而且汁酸酸甜甜,好特別!5. 粟米唔係罐頭🥫粟米,每一粒都甜甜的🤩糖水:南瓜西米露🎃個人唔係好鍾意食南瓜😂但係呢款我完全可以接受到,南瓜味唔係特別重,椰汁味較重,而且非常滑身,唔會太甜😊甜品馬蹄糕今日有機會可以試到甜品,係馬蹄糕!大大舊,熱辣辣,甜度啱啱好,每一啖都有馬蹄!正啊!港安餐廳唔單止淨係做中式菜,不時都會有西式菜,馬來西亞菜等!值得一試!
飯菜價錢$46(餐跟糖水/湯水)(員工會再有半價優惠)
馬蹄糕$8
事不宜遲😆等我即刻介紹下今日我揀嘅菜式啦!
1. 腐皮卷
2. 蛋黃炸薯仔芋頭
3. 紅蘿蔔🥕素肉炒四季豆
4. 炸雞蛋sambal egg
5. 粟米
唔係罐頭🥫粟米,每一粒都甜甜的🤩
糖水:
南瓜西米露🎃