2021-06-29
之前睇完蘋果既報導就想食Mayse(依家已經冇得再睇),想試下啲人手製無添加既歐洲風味麵包。但係大美督真係太太太山旮旯,假日黎又太多人,唯有等到平日少啲人先黎。去到先發現原來得室外坐位,果下有啲想縮沙,因為真係好熱,唔郁都係咁流汗。一場黎到冇理由唔食,好彩啲枱有好大把太陽傘,又有大排檔風扇吹住,叫做好少少啦。一心諗住食pizza,但因為焗緊麵包所以冇得焗pizza,好彩都仲可以揀食panini,如果唔係真係喊出黎Panini有兩款,先黎係Truffle Melt Panini。啲黑松露味勁香,vegan cheese好似唔洗錢咁落左勁多,同啲香草好夾。個包有啲種籽咁,多左啲唔同既口感,烘得夠脆而且一啲都唔乾,好味到唔識形容!Caprese Panini睇個名完全唔知係乜,原來Caprese係一種沙律,有芝士、蕃茄同basil,配以橄欖油同鹽調味。簡單既調味突顯左食材既新鮮同美味,真係好正呀,從來未食過咁好味既panini。一路食緊果陣都keep住有人黎幫襯買麵包,以一個咁偏僻既地方黎講真係好好生意呀!而我地千里迢迢黎到,滴哂汗咁都要食就知佢地咩料啦,為左美食真係可以去到好盡。果然對食物
一路食緊果陣都keep住有人黎幫襯買麵包,以一個咁偏僻既地方黎講真係好好生意呀!而我地千里迢迢黎到,滴哂汗咁都要食就知佢地咩料啦,為左美食真係可以去到好盡。果然對食物質素既堅持係有人欣賞,最近見到佢地開左分店,祝佢地越做越好。