2017-06-12 260 瀏覽
第一次食<New York Diner>。上次食對面間上海婆婆,經過見到<New York Diner>,今次見到出面有個牌仔話叫一個餐,第二個餐半價,好似幾抵,於是入來試下。搵Open Rice,都係有好多讚,影相都大大碟,美國菜都大大碟。但實情係中上小小啦,碟頭唔大,無講到咁好食。龍蝦意大利飯 - 半隻芝士焗龍蝦上,加意大飯,飯入面係半隻龍蝦肉。味道唔錯,飯一粒粒。不過呢個反差好大,同Open Rice入面相差好遠,好細碟,龍蝦又細,無乜肉,(舊肉就係下面張拆肉相嗰茌肉仔,仲細過我個尾指)!😞黑松露磨菇意粉 - 上碟時有一pat仔黑松露喺意粉面,撈埋意粉食生色不少,黑松露真係好正。一上枱已經好香,意粉口感剛剛好,又唔會太稀或者太杰,唔錯!蕃茄湯 - 唔係磨菇湯,有啲失望。蕃茄湯有啲稀,味道ok嘅。飲品 - 是日精選,柚子水,太稀,無厘味道。

飲品 - 是日精選,柚子水,太稀,無厘味道。
2017-06-11