2006-09-21
我一直都鍾意試新野, 這裡咁特別, 而且有4分, 梗係要黎試下啦!今日同Honey去, 叫左2個set dinner. 其實我唔大食, 叫1個set加一樣野就應該夠. 不過我見佢個set可以係餐牌任選頭盆和主菜, 好似好吸引, 所以就叫2份啦! 我地揀左波菜芝士批和酥皮烘碎牛肉做前菜, 點知兩樣野其實都係同樣的野, 只係餡料唔同. 主菜就叫了烤魚同牛肉丸通粉, 通粉就正如之前食評所講, 有好多澱粉質撈在一起---飯, 麵, 通粉, 豆…. 都幾特別, 不過就好似打杖時唔夠糧食, 將手上有的物資放在一起咁. 粒肉丸就So到不得了(我不嬲都好怕So味, 所以唔好牛羊) 一啖就夠!烘魚味道就同平時的冇分別, 但係圖中中央部份的野就真係特別, 佢叫麥粉, 口感就好似食沙, 接受唔到呀! 最後的甜品咁唔好彩又係酥皮( 因為之前已經食左2樣酥皮), 裡面有果仁碎, 唔甜的.我地叫左一杯Mint Tea同一杯埃及的果汁茶, 味道冇乜特別. 總括黎講, 服務環境都okay, 價格適中, 食物有特色. 但我實在唔鍾意濃烈的香草同So味, 冇辦法再幫襯啦!