2022-06-27
平日下午同朋友嚟到海港城搵野食,行過JS Foodies平時鬼咁多人排隊,難得今次只要等一兩枱,就決定排隊了,都話我最鍾意就係排隊了🤣我叫左Egg Benedict Souffle Pancake ($139) 老實講我平時對於enn benedict無話特別熱衷,今次叫都係沖住佢個pancake,但呢個決定真係完全無錯🤣egg benedict我就真係唔係好識點comment,因為我個database無佢太多資料,但係個梳乎厘我就識講了,真係好 好 食😍 個主食都算係鹹食,個梳乎厘係甜,但佢又唔係好甜,唔會搶走晒啲味,然後梳乎厘係軟稔稔咁,但裏面幾綿密,會feel到佢喺口中溶化嘅感覺,食落肚嘅唔係梳化厘,而係幸福🥰 伴菜薯條都好好食,佢係脆身,但又唔係好熱氣嘅感覺,出色👍🏻平時見佢咁多排隊,好自然就會skip左佢,但食過一次就明白了,下次我會再乖乖地排隊試埋佢甜品souffle pancake🥞🤤