2024-08-16 301 瀏覽
君蘭麵包廠終於都正式進駐銅鑼灣喇!之前都有喺k11買開佢哋嘅牛角可頌,真係超好味今日過海來銅鑼灣呢邊,就梗係要過嚟朝聖啦!之前喺k11嗰邊買開佢哋嘅菠蘿包同埋嗰個包都係大大個,呢邊竟然有小牛個包同埋小菠蘿包賣喎!食一個啱啱好!可以食多啲其他口味嘅唔同產品🥞新產品中西合壁的「港式菠蘿牛」,由傳統港式菠蘿包混合法式牛角包,香甜的外層下是充滿牛油香味、酥脆鬆軟的麵包,必食!全新推出的「真.菠蘿包」,選用了 Valrhona 白朱古力忌廉配以真正的燒菠蘿果肉帶有煙靭口感的「麻糬芝麻菠蘿包」,選用了日本芝麻醬配以軟滑的燒麻糬帶有雙重口感的「三文魚菠蘿包」,選用了新鮮挪威三文魚配上香甜菠蘿包還有充滿日式風味的「抺茶紅豆菠蘿包」,更嚴選了日本製造的抺茶粉及十勝紅豆!!另外我仲買咗菠蘿蛋糕,老是常出現的扁牛角可頌 😂同埋佢哋嗰個特色嘅星星葡撻🫶今次仲買咗唐餅系列嘅鹹蛋黃老婆餅銅鑼灣呢一間舖係港島區嘅最新分店定期都會推出一啲新驚喜!每日都由師傅新鮮製作,100% Made in Hong Kong而家仲有奶茶飲添呀!佢哋有樽仔奶茶,早午晚三餐飲嘢都可以喺君蘭麵包廠搵到😂😂幾時開過嚟馬鞍山先!?
君蘭麵包廠終於都正式進駐銅鑼灣喇!
之前都有喺k11買開佢哋嘅牛角可頌,真係超好味
今日過海來銅鑼灣呢邊,就梗係要過嚟朝聖啦!

的外層下是充滿牛油香味、酥脆鬆軟的麵包,必食!

蘿果肉

還有充

另外我仲買咗菠蘿蛋糕,老是常出現的扁牛角可頌 😂
同埋佢哋嗰個特色嘅星星葡撻🫶
今次仲買咗唐餅系列嘅鹹蛋黃老婆餅

銅鑼灣呢一間舖係港島區嘅最新分店定期都會推出一啲新驚喜!
幾時開過嚟馬鞍山先!?