2023-06-13 29 瀏覽
太耐冇食醬油蟹,暫時又冇得去韓國,基本上喺香港唔敢試,因為驚唔新鮮唔正宗,但朋友介紹我呢一間味道好味,又正宗近乎韓國醬油蟹一樣咁我當然一定要即刻沖去食啦😂入到店內非常有韓國feel ,我已經好早度,但已經有三四台客坐低食緊炸雞同醬油蟹我哋兩個人叫咗呢幾款嘢食醬油蟹飯(一隻爆滿膏嘅醬油蟹👍🏻加紫菜碎白飯,醬油蟹一啲都冇腥味,食落口滿口都係膏、肉質鮮甜,我仲學韓國食法,搓圓個紫菜飯波波搭一嚿醬油蟹食超正,原來呢間醬油蟹係由韓國師傅製作,唔怪得知味道咁正宗👍🏻👍🏻)鐵板芝士甜酸炸雞(令人驚喜,甜酸炸雞拌芝士,用鐵板熱辣辣上枱,夾一舊炸雞嘅時候拌芝士一拉超級拉絲,入口炸雞都仲係脆👍🏻)牛肋骨湯飯(湯飯,嚟到滾熱辣,牛肋骨超級大嚿,勁林勁入味😋😋呢個飲完酒飲嘅湯一流👍🏻👍🏻我食完一嚿,我朋友隊晒個湯😂)雖然叫咗三款嘢,仲有一碟前菜,其實已經捧住個肚超級滿足😋😋非常開心,終於可以喺香港食到正宗醬油蟹👍🏻👍🏻
太耐冇食醬油蟹,暫時又冇得去韓國,

基本上喺香港唔敢試,因為驚唔新鮮唔正宗,

但朋友介紹我呢一間味道好味,又正宗近乎韓國醬油蟹一樣

咁我當然一定要即刻沖去食啦😂

我哋兩個人叫咗呢幾款嘢食

醬油蟹飯

鐵板芝士甜酸炸雞

牛肋骨湯飯

雖然叫咗三款嘢,仲有一碟前菜,其實已經捧住個肚超級滿足😋😋

非常開心,終於可以喺香港食到正宗醬油蟹👍🏻👍🏻
2023-06-10