位於尖沙咀天文台圍嘅秋田鐵板燒刺身專門店,一直都網紅熱店,深受foodie吃貨們喜愛😌 絕對係我心目中嘅TEPPANYAKI 首選!! 為慶祝我哋仲生存緊喺湊女hell,一定要食餐好慰勞吓自己😭今次食咗二人前套餐 (每位$888)季節沙律 配以特製酸酸甜甜嘅醬汁,口感清爽可口,十分開胃魚籽鵝肝蒸蛋 結合咗魚籽和鵝肝蒸製而成,蒸蛋嘅質感柔滑,口感滑嫩。魚籽帶來鹹香同鵝肝豐富口感相得益彰,係一道非常奢華嘅前菜鮮活時令龍蝦 新鮮仲識郁嘅龍蝦席前燒熟,保留咗龍蝦嘅鮮味🦞 龍蝦肉質鮮甜又彈牙,搭配簡單調味,完全可感受到龍蝦嘅原汁原味,海鮮愛好者一定不能錯過!! 原隻鮮活南非鮑魚只有新鮮嘅鮑魚先有依種爽口滑嫩嘅口感,仲超級鮮甜👍 簡單嘅烹調方法令鮑魚本身嘅鮮味得以發揮,配上忌廉海苔汁,回味無窮。季節時令海鮮除咗龍蝦同鮑魚,仲有我最期待嘅帆立貝!! 加入牛油煎到剛剛好熟,厚切包裹紫菜食,每一啖都係享受😻香煎頂級鵝肝 (Seared Goose Livers)頂級鵝肝經過精心煎製,外脆內嫩。鵝肝嘅味道非常豐富,搭配無花果醬汁提升咗整體風味,口感十分細膩鹿兒島霜降和牛薄燒卷、厚燒來自鹿兒島嘅和牛,肉質極

今次食咗二人前套餐 (每位$888)

季節沙律
配以特製酸酸甜甜嘅醬汁,口感清爽可口,十分開胃

魚籽鵝肝蒸蛋

鮮活時令龍蝦

原隻鮮活南非鮑魚

季節時令海鮮

香煎頂級鵝肝 (Seared Goose Livers)

鹿兒島霜降和牛薄燒卷、厚燒
來自鹿兒島嘅和牛,肉質極為細膩,厚切後煎製,保留咗鮮甜肉汁。和牛肉質柔軟,油花分布均勻,煎得恰到好處,入口即化

秋田炒飯,炒野菜
炒飯嘅米粒分明,嚼勁十足,搭配嘅配料增添了多層次嘅口感。新鮮時蔬伴炒飯一齊食,口感清脆,實在令人回味無窮

龍蝦清湯
師傅將較早前燒熟嘅龍蝦頭加蝦膏熬製成濃湯,湯底濃郁,味道鮮美,香氣撲鼻。龍蝦嘅鮮味充分釋放,讓人感受到海洋嘅風味。

精選甜品
師傅席前新鮮製作嘅銅鑼燒,盡顯功架,中間係滿滿嘅紅豆餡,口感和味道令人驚喜,配上抹茶/紅豆雪糕,完美地為依頓大餐畫上圓滿的句號。

整體而言,秋田鐵板燒刺身專門店的菜品唔止新鮮美味,師傅仲展現出精緻嘅料理技術,令人留下深刻印象。誠意推介俾大家💪
2024-09-08
5 分鐘 (堂食)