2025-01-04
好多人都鍾意去Café坐一個晏晝 打下卡歎下啡 但一黎我唔鍾意淨打卡唔好食嘅 二黎唔飲得咖啡 所以朋友約去cafe通常都要諗諗🙂↕️🙂↕️但今次去嘅cafe正正打卡得黎又好食 仲有好多non啡選擇 絕對要bookmark定😝😝🥪牛油果醬煙三文魚竹炭多士($75) 賣相極靚 鍾意打卡必點 而兩朵煙三文魚玫瑰都幾大朵😂多士非常脆 牛油果醬同煙三文魚亦都可以話係黃金組合好夾 伴碟仲有啲黑醋沙律 健康之選😎🍲壽喜燒肥牛溫泉蛋意大利飯($115)我最鍾意試fusion嘅risotto 泰式嘅risotto就見得比較多 今次試日式risotto 呢個壽喜燒甜味唔重 料方面有溫泉蛋肥牛同啲菇菇 溫泉蛋蛋漿加分 貪心啲想要埋豆腐好似會再有趣啲🤓🥞鰻魚熱香餅配芝士炒蛋($80)又係少見嘅配搭 擺盤又係好靚 鰻魚都幾大條 我同朋友係share黎食每人都食到唔少 熱香餅嘅楓糖係入到餅入面 啖啖都好香🤤🧇迷你法式西多士($75)呢個係餐廳其中一個signature 迷你都唔細分 都係可以share黎食 我本身唔太鍾意肉桂味但都覺得幾香 配埋雪糕同雜果 作為飯後甜品大滿足😆☕️Return Black (+$20
🥪牛油果醬煙三文魚竹炭多士($75)
🍲壽喜燒肥牛溫泉蛋意大利飯
($115)
🥞鰻魚熱香餅配芝士炒蛋
($80)
🧇迷你法式西多士($75)
☕️Return Black (+$20)
芝麻+燕麥奶 推介比non啡人士 飲到原汁原味 唔係人造甜味 跟餐就大約半價加$20 值得加😙
🍵Hand-made Herbal Tea Citrus Version(+$25)
如果non啡又non奶都有好多選擇 其中一款就係呢款
柑桔乾、桂花、菊花、甘草混合嘅茶 清肝明目 養生之選😋
☕️Latte(+$20)
最後飲啡人士都絕對要留意 一入到return coffee就見到好多證書同獎 佢地嘅咖啡係攞曬獎的🤩🤩朋友試左Latte我都偷飲左一啖 好易入口飲完亦有餘香 其餘唔太識