呢一間點心店屹立咗喺佐敦好多年,因為以前都係住佐敦,係經常幫襯呢一間點心舖,可以話係陪住我成長,睇住佢經歷咗幾次轉手,但係食物都依然保持到水準,服務態度轉咁多次人都可以永遠保持咁嘅水平,啲侍應永遠都係呼呼喝喝,每一次要求想坐一張大少少,但冇人坐嘅枱,啲侍應呢都要你好極力爭取先至會比枱你,但係其實間店係有好多位,食物係依舊保持到水準嘅,所以都係我仍然鍾意係呢一度食嘢嘅原因燒汁釀茄子,份量十足,茄子非常之大隻,配上大大件魚肉,淨係賣相都好吸引,較過嘅燒汁甜甜地,而且冇炸嘅咁油膩,因為係燒嘅仲保持到好多水份,原本好想試埋個釀尖椒,但係食唔落咁多鮮蝦脆皮腸,呢個脆皮腸係做到好脆身,但係佢嘅腸粉係好軟滑,個口感係好有層次,第一口係軟綿綿嘅腸粉再食落去,係脆卜卜嘅皮,再包住咗一浸嘅鮮蝦,口感豐富奶黃豬仔包係我次次都點啊,因為個賣相真係好得意,啱晒小朋友嘅我,次次都會篤穿佢個鼻,流沙係好香滑,又甜又軟綿綿,影相都好靚椒鹽魷魚鬚,個粉漿太厚,魷魚好細條,食落去好油膩,雖然呢一間店位置唔太起眼,係一個舊區入邊,但係都充滿着舊香港情懷,驟眼睇都好多遊客過嚟食,希望佢嘅服務生態度可以有所改善,繼續屹立喺佐敦

椒鹽魷魚鬚,個粉漿太厚,魷魚好細條,食落去好油膩,
雖然呢一間店位置唔太起眼,係一個舊區入邊,但係都充滿着舊香港情懷,驟眼睇都好多遊客過嚟食,希望佢嘅服務生態度可以有所改善,繼續屹立喺佐敦嘅一個舊區做地標
2024-03-01
  • 脆皮鮮蝦腸