呢間位於旺角嘅煲師傅係一間相當有家常風味既川菜館🌶️,餐廳既環境光猛得黎啲卡位坐得好舒服。今次我地點咗二人精選套餐👯,試左佢地既主打菜式。首先要講下令我地胃口大開嘅酸菜魚🐟。呢道菜嘅魚片大大份,份量好夠👍🏼,完全唔會出現配料多過魚片既情況。酸菜唔會太酸, 岩岩好,我地即刻連湯都飲多幾啖🥳😋。之後就係啫啫沙薑雞煲🐔。呢間餐廳叫得煲師傅, 相信煲仔菜係佢地既招牌。個煲一黎到就散發住好香既氣味。料頭例如薑、蔥、蒜既味道好夠, 爆得啲雞件好香,好好送飯🍚。其實仲有個頭盤蒜泥白肉。蒜蓉加五花腩片再加辣油呢個組合簡直冇得輸。跟餐仲叫左一杯豆漿同酸梅湯,個人覺得食川菜一定要飲呢啲飲品解下辣🤭。個二人餐$288都其實好抵食,除左呢個餐, 店員仲同我地講有做雞煲放題, 我地聽落都好經濟實惠,下次黎一於試試佢個雞煲先😬😬😬。