2022-08-11
《Beard Papa’s - 旺角》Beard Papa’s 係我既童年favourite snack😎雖然仲有一間同佢好似又多口味好多既西樹,但始終覺得beard papa’s 簡簡單單既Custard 泡芙最好食🥰以前好似$10一粒原味,唔知點解大左就好少再食🤔近排行過旺角Moko,見佢推廣緊泡芙coupon $90/5張,可以用黎買任何款式既泡芙,為起$18/件,經過咁多年通脹呢個價算正常架啦😿我買左一套5張順便換左件以前冇食過既蜜瓜菠蘿包泡芙😊(原本係想買原味嘅,但原味用券買唔抵,同埋當時最後一件蜜瓜菠蘿包泡芙有兩個人爭✌🏻比我爭贏左)同傳統既泡芙唔同既地方係佢個皮係換成左菠蘿包既脆皮,好味呀😋而入面係海量凍冰冰既蜜瓜忌廉,當然都食到有雲尼拿味既,唔會太甜,如果你食過哈根大師既哈密瓜味雪糕,你可以幻想下係無咁甜同creamy 版🤓$18/件價錢合理,如果未試過嘅的確可以試吓🤓仲有四張券未用,等我下次買埋其他味試下😎
同傳統既泡芙唔同既地方係佢個皮係換成左菠蘿包既脆皮,好味呀😋而入面係海量凍冰冰既蜜瓜忌廉 ,當然都食到有雲尼拿味既,唔會太甜,如果你食過哈根大師既哈密瓜味雪糕,你可以幻想下係無咁甜同creamy 版🤓$18/件價錢合理,如果未試過嘅的確可以試吓🤓仲有四張券未用,等我下次買埋其他味試下😎