2023-08-01
厚興瑜記手撕雞 (屯門)屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖平時見佢哋多數都係外賣店,今次喺屯門見到有堂食嘅分店,即刻要坐低食啦😍 2個人最好就order2人餐,唔洗煩皇牌2人套餐 $134花雕雞半隻,揀醉雞就額外加$15,而佢地既雞既花雕酒香氣一放低係台面已經清楚地聞到,好彩既係佢地既花雕雞味道唔鹹,主要靠花雕酒黎提味,雞肉亦相當充滿花雕味😍雞肉又夠滑身可以揀雙拼小食,我地揀左雞腎+鳳爪,雞腎味道同樣都充滿花雕味道,細細塊好易入口,唔會咬到牙教軟🤣上湯魚腐娃娃菜呢個湯非常好飲,仲要有娃娃菜既甜味,魚腐都吸收曬湯底既鮮甜住家靚湯 - 蓮藕雞腳湯鍾意飲湯既男人讚口不絕🤣佢好鍾意飲柚子蜜水晶奇亞籽 跟餐$10一開始以為柚子蜜會搞到成杯嘢好甜,但好彩又唔會🤣幾清甜,甜度適中鮮奶水晶華田 跟餐$10水晶既味道係用咗華田去做主要既味道,口感完全係啫喱,配埋鮮奶真係勁好飲😍
屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖
2個人最好就order2人餐,唔洗煩
皇牌2人套餐 $134
可以揀雙拼小食,我地揀左
上湯魚腐娃娃菜
呢個湯非常好飲,仲要有娃娃菜既甜味,魚腐都吸收曬湯底既鮮甜
住家靚湯 - 蓮藕雞腳湯
鍾意飲湯既男人讚口不絕🤣佢好鍾意飲