2020-11-28
2020年11月20日 星期五難得今日星期五,偷偷去接老婆放工俾一個驚喜佢,兼且帶佢去觀塘食飯事前我已經揀好呢一間餐廳,因為網上面有好多人推介,位置都唔算太難搵,地鐵站一出行大約5分鐘就到入到去坐低再慢慢睇餐牌,因為今日係星期五,所以餐廳提供半自助晚餐,可以任食前菜同甜品,價錢仲要同平時出街食嘅晚餐冇乜分別,夠晒抵!!點完餐之後店員先黎一碗餐湯,係粟米忌廉湯,有好濃烈嘅粟米味,而且仲食到粟米蓉添,幾creamy至於主菜我就要左燒豬肋排,份量係半份,燒得幾香,而且唔需要太用力就切得到,肉味幾濃,加埋醬汁好惹味最後當然唔少得甜品嘅環節,既然甜品係自助形式,當然每一款都要試吓,見到款式雖然唔算太多,不過每一款都好精緻。特別想講烤蘋果同麵包布甸,因為兩款都焗得好香,而且牛落去充滿蘋果嘅香味,麵包布甸就唔算太膩,麵包好鬆軟同布甸混合得啱啱好冇諗過呢個價錢都可以食到半自助晚餐,而且甜品仲要咁高質素
冇諗過呢個價錢都可以食到半自助晚餐,而且甜品仲要咁高質素