2019-01-11 1820 瀏覽
做完占🏋️‍♂️🏋️‍♀️落旺角兜個圈加搵食,唔覺意撞到老友話口痕吉兩串魚蛋🍢🍡 可惜無咁既興緻,唯有係旺角橫街窄巷尋歡。。。樂的美食😎行過通菜街,見到間日式舖寫住一生懸麵🍜 諗起日本既一生懸命,同港大既博盡,香港人既同你盡做同出一轍💪💖舖頭簡潔裝修,最入係開放式廚房,3個廚師做乜,都係照X光咁清清楚楚🧐,全舖大約30個位,係旺角黎講算間得好舒服🤗 悠長假期既音樂令我突然間走神,lalala love song令舖頭日本風🇯🇵加多幾重(未睇過神劇既快啲去煲)。,佢仲有位日系🇯🇵經理禮貌週到,加晒分💓💞💕MENU 有沾麵同拉麵,各4款。揀咗名古屋二郎系🇯🇵 好多人覺得名古屋無特色,但我正正喜歡佢無東京既嘈吵,但繁華背後又保持小城市既溫柔💖 (其實係求其揀😂)另外嗌咗餃子同汽水見到廚房個邊用心拿火槍燒,碗面上枱最搶眼就係微焦既叉燒🥰 令我違反平時先飲湯既習慣,咬咗一口,少少燶既面令肉汁留住,湯亦滋潤咗叉燒既表面👍湯底係成餐最驚喜既位😮 飲落去同平時豬骨湯唔同,帶咗鮮魚🐟味🤔原來就係名古屋二郎系特色,將日式拉麵濃濃既湯底再昇華❤️🧡💛💚麵底要咗硬,份量超足😜連我咁大胃口都差啲食唔晒,麵身無黏住,灣灣曲

名古屋二郎系拉麵

麵底要咗硬,份量超足😜連我咁大胃口都差啲食唔晒,麵身無黏住,灣灣曲曲咁抱起啲湯🤲,食唔停口😋

名古屋二郎系拉麵

餃子🥟應該係來貨既,望到好似用光波垃爐去煮熱,表面有啲乾,小扣分,但係點埋醬汁食又👌喎

餃子

成餐埋單100蚊左右,成日覺得係旺角🥢搵笨多,今次一生懸麵算係洗清我對旺角既戒心❤️🧡💛💚
2019-01-11