呢排迷上左食𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡,以飲飽食醉方式黎迎接星期一既來臨。-𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡包頭盤、主菜同甜品三道菜,價錢有$𝟔𝟗𝟖/$𝟕𝟗𝟖/$𝟏𝟓𝟗𝟖可以揀,分別在於你想飲邊隻𝐅𝐫𝐞𝐞-𝐟𝐥𝐨𝐰 𝐝𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬 𝐩𝐚𝐜𝐤𝐚𝐠𝐞。-𝐒𝐎𝐌𝐌即係𝐒𝐨𝐦𝐦𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐬侍酒師簡寫,相信佢地所揀既酒款都唔會差得去邊,所以我地就揀左中間價錢既𝐒𝐎𝐌𝐌𝐤𝐢𝐧𝐝 𝐨𝐟 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 ($𝟕𝟗𝟖),包𝟗𝟎分鐘既𝐅𝐫𝐞𝐞 𝐟𝐥𝐨𝐰 𝐂𝐡𝐚𝐦𝐩𝐚𝐠𝐧𝐞/𝐒𝐚𝐤𝐞/𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞&𝐑𝐞𝐝 𝐖𝐢𝐧𝐞/𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬/𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞/𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 𝐨𝐫 𝐓𝐞𝐚。————————————————————頭盤以𝐒𝐡𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫形式呈上,有牛角包🥐、酸種麵包同朱古力牛油麵包,亦伴有牛油、果醬同自家製榛子醬。-𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐋𝐚𝐲𝐞𝐫𝐞𝐝 𝐁𝐫𝐢𝐨𝐜𝐡𝐞新鮮熱辣送上,勁香朱古力味,咬落去索索聲,勁脆!不過後遺症就係會食到成身都係麵包碎。-𝐒𝐨𝐮𝐫𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝外皮煙韌有嚼勁,包心濕潤帶微微彈性,幾有口感。-𝐂𝐫𝐨𝐢𝐬𝐬𝐚𝐧𝐭入口香脆,牛油酥香味重。但對

————————————————————
𝐂𝐫𝐨𝐢𝐬𝐬𝐚𝐧𝐭入口香脆,牛油酥香味重。但對比其他兩款黎講,味道較普通,絕對要配𝐒𝐎𝐌𝐌既自家製榛子醬食!榛子味激濃厚,口感又𝐑𝐢𝐜𝐡,榛子醬愛好者大推!

————————————————————
頭盤除左麵包之外,仲有煙燻三文魚、兩款𝐇𝐚𝐦同兩款法國𝐋𝐞𝐬 𝐅𝐫𝐞́𝐫𝐞𝐬 𝐌𝐚𝐫𝐜𝐡𝐚𝐧𝐝芝士。煙燻三文魚同火腿都有啲偏瘦,唔夠油脂香。
軟芝士奶香勁重,入口軟滑,推薦;硬芝士鹹香味濃,煙燻味突出,帶微苦,但配酒一流!仲有兩小塊酸酸甜甜既山楂乾去解膩,呢個配搭好𝐏𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭!!
————————————————————
主菜揀左𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐃𝐢𝐬𝐡 – 日式燒豬腩肉,
豬腩肉肥瘦均勻,口感軟滑,配燒烤醬好惹味,完全無油膩感;燒椰菜表面帶焦香,入口軟嫩多汁,配五味粉食𝐡𝐨 𝐣𝐞𝐧𝐠𝐠𝐠𝐠!!! 超級推薦!!!!(𝐛𝐭𝐰未上𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞已經飲到醉醉地,所以影得幾𝐅𝐚𝐢𝐥,但真心好好食!)
甜品當然要試下𝐒𝐎𝐌𝐌'𝐬 𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 — 傳說中全港最好食既朱古力疏乎厘!送上時店員仲提醒我要趁熱食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)~ 外層曲奇香脆🍪,朱古力軟心味道香濃,帶微微苦澀可可味,不過中間疏乎厘無想像中咁𝐒𝐨𝐟𝐭~ 配搭埋朱古力雪葩,一冷一熱,清新解膩✨。

𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞𝐬濕潤鬆軟,蛋香突出;焦糖香蕉同黑糖漿呢個組合酸酸甜甜,好𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠!

————————————————————
酒款大致上都試左𝟏 𝐫𝐨𝐮𝐧𝐝,侍應們都好樂意介紹唔同既酒款同𝐫𝐞𝐟𝐢𝐥𝐥💗。
當中記憶最深刻既係香檳𝐎𝐥𝐢𝐯𝐢𝐞𝐫 𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐭 𝐍𝐕,汽泡綿密,花香果香突出,入口清爽。𝐒𝐚𝐤𝐞都唔錯,入口順滑甘甜,但米香唔夠明顯;而紅、白酒都屬於易入口既酒款,不過𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬就一般般,未算有驚喜。