2023-03-29 202 瀏覽
記得多年前食過中環店一直對佢個羅宋湯念念不忘,但分店越來越越少,就好少再食了。近日見佢係屯門開左分店,咁近就一於去食下先。地點在屯市二樓,呢個位多左幾間新食店進註。餐廳呈開放式,坐位可自由選擇,在收銀位落完單就可以埋位等食,會有店員送餐啊😄🍲牛腩羅宋湯個羅宋湯真係太好味,雖然有幾款湯品揀,但諗都唔諗就要羅宋湯😆碗湯勁杰身好足料,酸酸地嘅蕃茄蔬菜味,牛腩軟腍,飲完碗湯都飽飽地啦😆🥚鹽燒牛舌溏心蛋飯朋友揀左跟配牛舌飯,大大碗好多牛舌,燒得焦香,口感軟綿綿,好食喎,美中不足係隻溏心蛋略微熟左少少,再流心點就完美啦😁🌶️麻辣雞絲上海撈麵自己就揀左跟撈麵配小食,麵揀左要上海麵,個醬油勁香,再加上炸蒜同蔥花真係無得彈。至於個麻辣雞絲就一般般啦,個人覺得個辣汁唔夠入味,雞有雞辣汁還辣汁咁,可能未係撈得好勻循🤔🍋凍檸茶餐飲要左凍檸茶走甜,茶濃檸香,ok啦😌雖然有加一服務費,但坐得舒服又唔趕客,可以慢慢食無壓力,加上個湯真係好正,想飲羅宋湯必來呢間🤤

🍲牛腩羅宋湯

🥚鹽燒牛舌溏心蛋飯

🌶️麻辣雞絲上海撈麵

🍋凍檸茶
餐飲要左凍檸茶走甜,茶濃檸香,ok啦😌

2023-03-27