2023-07-15
難得放假,去銅鑼灣行街街,仲可以順路食到 #鳥森 #串燒🍢,好滿足😌! Set 精選串燒6️⃣本,前菜、漬物、沙律、湯&茶碗蒸,仲有咖啡或伯爵茶☕,好豐富!唔誇張,6款串燒都好好食,有微微炭香,外層香脆又可以保持內裡 juicy,各款都配上不同調味,所以每串都有驚喜😍!最鍾意橫隔肌,肉質軟嫩,保持濃濃肉味。🐷紫蘇里芋豚肉捲 有淡淡紫蘇香氣。蛋黃漬免治雞肉捲 嘅蛋黃漬比一般結實,但原來口感特別又有濃郁蛋香,好配有啲軟骨又口感豐富嘅免治雞肉🐔。燒茄子&冬菇都係燒到剛剛好,唔會好乾身👍🏻👍🏻。沙律係蕃茄沙律🥗,同漬物一樣都係酸酸的,好開胃。雞湯濃郁,但可能部分人會覺得偏咸,我自己就好鍾意。#茶碗蒸 都幾出色,蛋香又滑😀。咁熱嘅天氣,配杯凍伯爵茶就 perfect 啦😍!
沙律係蕃茄沙律🥗,同漬物一樣都係酸酸的,好開胃。
咁熱嘅天氣,配杯凍伯爵茶就 perfect 啦😍!