2022-12-12
餐廳環境裝修得好似食omakase,但其實係主打日本懐石料理,由日本師傅主理。餐廳座位雖然比較少,但師傅十分和藹可親,用佢僅餘既英文詞彙同我地介紹菜色,睇得出師傅非常用心對待客人。前菜5款盛盒前菜味道非常特別,好多味道都冇咩點食過。個人認為最特別既係中間既巨峰提子,食落香甜無比,朋友一開始仲以為係荔枝。刺身5款盛盒刺身分別有三文魚、牡丹蝦、帶子、鯛魚同拖羅。全部都係我較鐘意既刺身,整體味道十分之鮮甜美味。燒魚本身以為師傅俾多左個燒北寄貝我地,睇番menu先知原來個燒魚轉左個燒北寄貝北寄貝。燒得十分爽口,而且湯汁清甜可口,朋友忍唔住飲哂d湯汁。煮物3款煮物分別係海膽芝士豆腐、慢煮鮑魚同帶子。其中海膽芝士豆腐味道十分驚喜,豆腐質感同平時食開既好唔同,好似食緊好腍好滑既芝士咁,芝士味道十分濃郁,意外地同鮮甜既海膽味道好match。肉類師傅將和牛放係朴葉到燒,令牛肉香味更加突出。燒和牛口感軟腍,但略縑有點過鹹。溫菜溫菜係白子茶碗蒸配鯖魚壽司,白子口感順滑,非常高質。鯖魚壽司味道則酸酸地,十分適合解膩。麵食菠菜麵湯底清甜,可惜我地已經飽飽地,最後都係食唔哂。湯甜品
前菜5款盛盒
刺身5款盛盒
燒魚
煮物3款
肉類
溫菜
麵食
菠菜麵湯底清甜,可惜我地已經飽飽地,最後都係食唔哂。
湯
甜品