2023-08-29 69 瀏覽
今日去咗天后嘅金輪天地,見到有間叫On The Spot嘅西餐廰好似幾好味,於是入去開始咗一場美食探險。我叫咗一份set lunch,包括有前菜沙律,主菜安格斯西冷扒,同埋點可以唔叫嘅mocktail飲品。前菜嘅沙律包括咗醃漬紅洋蔥、蘿蔔和水耕沙律,精緻嘅前菜組合,充滿層次感同口感嘅搭配令我印象深刻。之後黎咗主菜,安格斯西冷扒配上香脆嘅薯條,簡直是味蕾嘅一場盛宴。牛扒肉質鮮嫩多汁,經過適度嘅烹調,散發著濃郁嘅肉香,而薯條外脆內軟,互相配合。Fineapple Fizz mocktail 呢杯mocktail包含菠蘿汁、青檸、青瓜、海鹽等,充滿夏日氣息,甜甜酸酸又帶有咸香,甜度適中,值得一試整體黎講,今次係一個美味嘅冒險之旅。由前菜去到飲品,唔單之係味蕾嘅享受,而且視覺上都有另一番體驗,真係好滿足,下次一定會再試吓其他美食。

Fineapple Fizz mocktail

牛扒