2024-03-02 32 瀏覽
接另一半放工維園散吓步拍拖. 天氣凍凍地,就想食煲仔飯. 試咗天后呢間大飯桶,門口望落幾簡約文青風,平日夜晚人唔算多,撐枱腳唔錯㗎,手機落單好方便茶水自助.🍆招牌釀茄子呢個小食好好味都算上佳之作. 茄子炸得唔油,表皮香脆,但係保持鮮嫩口感,夾住中間層肉好好味,整體好食過平時街邊食嘅煎釀茄子.滷水豬耳🐷滷水幾入味,豬耳好爽口,仲有芝麻香味,夠晒開胃,送飯好好味. 🍤蒜蓉拼開邊蝦帶子煲仔飯$108嚟講有咁多海鮮都幾抵食嘅,帶子肉好大粒仲有好幾粒,蒜蓉好香蝦肉爽口幾唔錯,加少少煲仔飯豉油,風味更佳😋🥩黃金肉餅煲仔飯有幾隻鹹蛋黃🥚喺面好邪惡👿但係我鍾意😋,大大個肉餅鋪滿飯面加埋香蔥超吸引,仲有幾塊蘿蔔可以間下場食落唔會滯.

🍆招牌釀茄子

滷水豬耳🐷