2024-01-31
今日甘岩去油麻地做完野, 大概夜晚6點同同事行經創興廣場留意到有間叫牛站既麻辣火鍋放題,上到去2樓成層都係佢既好大, 環境寬敞乾淨企理, 120分鐘既火鍋放題.我地坐底左後首先叫左個清甜椰子雞鍋, 個湯底好濃香既椰子味同埋都幾足料, 有好多種牛肉, 海鮮, 豬肉都可以任叫, 由於我同同事都好鐘意食牛所以主要都係點左牛,當中SRF美國極黑和牛同美國安格斯牛板腱我覺得最好食既,牛好嫩滑, 好重牛味, 配料仲叫左鴨血, 田雞脾 ,鴨血好滑,田雞脾啖啖肉, 另外仲點左我鐘意食既乳鴿, 自助區裹面既食物, 飲品, 甜品, 丸類、蔬菜,調味料都好多選擇, 有小龍蝦,台式咸飯, 台南牛肉羹, 我試左台南牛肉羹煮得好入味, 飲品有茶, 酒, 連珍珠奶茶都有, 我就飲左清酒同埋冷泡茶, 最後仲食埋雪條同楊枝甘露勁滿足.
另外仲點左我鐘意食既乳鴿,