2023-03-13 30 瀏覽
每逢特別嘅日子都想食好味嘅餐廳去紀錄低呢啲時刻,今次特別嘅日子我就揀左黎呢間fine dining~ 呢度嘅環境都唔錯,都好寧靜舒服,可以慢慢嘆下我地都叫左好多款唔同野食,有幾款都令我印象深刻,其中一款係sourdough,呢個係餐廳送既麵包,食落好香脆,內脆外軟好好食!佢長條形既個一款食到我地好滋味😆另外hamachi tartare都好出色,油甘魚上面配上魚子醬,我都係第一次食呢個配搭,估唔到咁好食,佢個醬汁都好出色,令到成件事好夾!呢度仲有間人氣dish,Red prawn spaghetti chitarra,呢個意粉真係不得了,蝦味勁重!同埋蝦既肉質好陣,好新鮮,個意粉沾滿蝦既蝦膏,令人食完一啖接一啖!超正,必叫!