餐廳: 翠亨邨 (美麗華廣場1期)
資訊:

2015-04-21 7400 瀏覽
第一次到訪翠亨邨, 是因為朋友生日, 信用卡有折+ 有酒送. 一行5 人, 7:15pm 到達. 先由服務員, 帶領入座, 點了茶, 但過了 5 分鐘, 仍未送上, 唯有再三請求. 幸好在, 再請求下, 終於送上茶來. 但是, 不得不讚是, 有個別服務員頗為細心, 由於我們有飲酒, 主動更換一張大一點的枱如我們, 值得比個 like  佢地. 蒜泥白肉, 普通, 跟外出吃的, 沒有太大的分別. 普通叉燒, 出色, 好味, 值得一試, 加上一個白飯, 好吃.黑豚肉叉燒, 不覺得好好味, "粘"牙, 普通叉燒比它好味好多. 竹笙羅漢上素, 普通, 可以一試. 醬燒牛肋骨, 好好味 , 有驚喜, 值回票價, 牛肉好入味, 好"淋", 一D 都"粘"牙 . 唔食走寶. 鍋貼牛奶併均安魚餅, 幾特別,牛奶軟棉棉, 熱騰騰, 好好味, 魚餅煎得剛剛好, 外脆內軟. Yummy. 翠享靚一雞, 同出邊的, 手絲雞差不多. 沒太大的分別. 個別菜色, 真的不錯, 有驚喜, 有味道, 是用心的菜色, 值得加許. 埋單, 一人 HKD 250 (信用卡折後).

佢地.
蒜泥白肉
蒜泥白肉, 普通, 跟外出吃的, 沒有太大的分別.
黑豚肉叉燒 + 普通叉燒
普通叉燒, 出色, 好味, 值得一試, 加上一個白飯
, 好吃.
竹笙羅漢上素
竹笙羅漢上素, 普通, 可以一試.
醬燒牛肋骨
醬燒牛肋骨, 好好味
鍋貼牛奶併均安魚餅
翠享靚一雞
翠享靚一雞, 同出邊的, 手絲雞差不多. 沒太大的分別.

埋單, 一人 HKD 250 (信用卡折後).

2015-04-17
用餐優惠