2019-05-23 73 瀏覽
自從Yoho Mall開幕,元朗愈來愈多知名餐廳進駐,最新一間係拉麵Jo, 係米芝蓮推介,梗係要試下。我哋叫咗一碗特製蒜油豚骨拉麵,一碗特濃博多拉麵,一碟蝦餃,同一杯巨峰乳酸梳打😋😋😋我碗係特製蒜油豚骨拉麵。先呷一啖湯,湯頭味道濃郁,加咗蒜油好香。拉麵硬度雖然無得揀,但軟硬適中。半肥瘦叉燒又腍又滑,食落一d都唔會覺得肥膩。半熟蛋香滑,蛋黃溏心,睇來療癒,食來滿足。其他配料有紫菜、荀、葱、木耳,最特別係有鵪鶉蛋,我膽固醇高,俾咗朋友食,朋友話少食多滋味,好味道呢。👍👍👍至於蝦餃真係好特別。平時喺拉麵店食嘅都係普通餃子,今次係第一次喺拉麵店食到蝦餃。大大隻原隻蝦剝咗殼包喺入面,上次再唧上沙津醬,咬落彈牙鮮味,正!😍😍😍再配上一杯巨峰乳酸梳打,冰涼透心,fresh,同拉麵絕配。😘😘😘

特製蒜油豚骨拉麵

特濃博多拉麵