2019-07-07
唔知大家有捉棋嘅習慣?我想講呢好鍾意同屋企人一齊捉棋,考智慧。美味見真章,一吃就知。這裏的廚師發板真係一試難忘。前菜三點有鮮甜鰤螺,同自家玉子,而最特別係枝豆玉子。清清地很舒胃。壽司是師傅特別製作,排名不分先後! 由我最喜歡的赤貝開始,最新鮮的,上枱還會動啊!夏天吃貝類是是肥美的,這個赤貝甜而彈牙,而且擁有有最厚的厚度。不得了!梭子魚是日本本地人超愛的,雖然比其他魚小听過,但其滋味度卻令人印象深刻,肉質有點像吃肉一樣豐富結實。是罕有的口感深海池魚近來愈來愈受食客歡迎,質感比平時池魚是不一樣啊!肉質厚一點,還是擁有白身魚的鮮味。魷魚是我其中一個常吃主打,燒過面的這一口壽司,更使我喜出望外,帶點焦香和點點辣味,超惹味啊!接住是蝦配濃郁海膽,入口甘香富層次呑拿魚腩是不能缺少的一種美味,豐富油脂,魚油散布在口腔內。鹹水馬糞海膽是港人至愛的其中一種海膽,這裏每次的海膽都可能會有分別,要按那一隻最新鮮最美味先至會入貨。雞魚聽呢個名以為唔知係啲咩魚,原來呢都係日本人最喜歡最想食嘅魚類之一,口感獨特特別鮮甜,師傅好有心機咁樣同佢紮左條邊。特別可愛。晚市嘅廚師發板壽司套餐有湯同一個熟食,唔好以為個湯係普
美味見真章,一吃就知。這裏的廚師發板真係一試難忘。
壽司是師傅特別製作,排名不分先後!
接住是蝦配濃郁海膽,入口甘香富層次
呑拿魚腩是不能缺少的一種美味,豐富油脂,魚油散布在口腔內。
晚市嘅廚師發板壽司套餐有湯同一個熟食,唔好以為個湯係普通嘅麵豉湯,係用上每天製作嘅新鮮魚製成,鮮甜美味而且帶點膠質。
套餐價格係九百幾元,享受呢個舒適嘅環境細心嘅服務。和壽司師傅的交流,我話喺呢度見真章真係一啲都冇錯!