2016-09-04 2021 瀏覽
週末嘴刁朋友喺新新Book咗間房,30個豬朋狗友齊與他慶祝生日!一去到見到台面擺滿Moët, Bordeaux, 仲有日本whiskey, 知道今晚不醉無歸!美酒緊係要配佳餚啦!是日highlight: 手撑咁大條嘅海參扣鵝撑,好鬼入味,骨膠原多到呢, 正!我前晚到咗翠玉軒,兩舊水一碟,都係得手指咁大條海參,呢到真係好鬼抵!仲有炆到軟淋淋南非鮑魚,鮑汁味濃,火喉足,而家講起都想食多隻。飲到醉醉地個陣,竟然出個鄧家雞煲,好耐無食過啦!好香胡椒炆滑雞,再加上豬肚及鬼咁大條的豬粉腸,飲一啖濃湯乜鬼都醒曬,我d豬朋狗有嘅最愛竟然係煲粉腸,佢地係爭住食! 食淨d湯都話要打包。跟住出個傳統金錢雞,呢到嘅招牌菜,一定有d水準,重點係嗰舊豬油,食完幫你解酒,又可以再飲過。其他菜式包括清蒸大龍躉、蝦球芝士焗伊麵、乳豬、天麻魚頭湯、上湯煎粉果、蝦多士、wasabi 黑椒牛柳⋯⋯。一味靚海鮮,一味傳統菜,加靚酒,都幾過癮。巧開心嘅晚上,成班完到半夜先走,服務態度好,勤勤斟酒第水,又送果盤,又有糖水。我哋兩個月前去阿一鮑魚包房,千幾蚊位,無驚喜。雖然呢到無阿一的海景,鮑魚都無咁大隻,但啲餸勝在夠足料,師父幾有

一味靚海鮮,一味傳統菜,加靚酒,都幾過癮。

我哋兩個月前去阿一鮑魚包房,千幾蚊位,無驚喜。雖然呢到無阿一的海景,鮑魚都無咁大隻,但啲餸勝在夠足料,師父幾有心思,我地個房對住九龍公園,都幾舒服,我地叫左幾枝house wine,自己再帶靚酒,老闆識做,無收corkage。成班柴娃娃,飲飽食醉,成為四百幾蚊一位,勝價比甚高!

P.s. 房間有限,私人度高,切記提早落訂,特色菜都係要預訂嘅。
海參扣鵝撑
南非鮑魚