2021-09-03 288 瀏覽
太安樓茶飲店愈開愈多,不過撐左好耐既真係唔多 而依間印象中真係開左好耐 係老式茶飲店之一 幫襯既次數其實唔多 因為次次黎親都俾附近既出名茶飲店吸引左 依間個名唔算出名 但飲既野都幾多 每次都會幫襯既就係佢既「奶蓋烏龍茶」($26) 依家order茶飲 都必然會order微糖 因為咁先飲得出茶既味道 而唔係糖水味 依次都唔例外 , 睇到網上比較多評論都過少甜都係勁甜 而第一次幫襯既我絕對認同左 所以往後幫襯依間都係微糖或者索性走糖🤣不過值得注意係依間係不設走冰 最多只係可以少冰奶蓋烏龍茶 微糖左 確實係飲得出烏龍茶味 但其實都仲係偏甜 無法想像全糖會係咩味🤯奶蓋味唔算好濃 不過唔會沖淡哂烏龍茶味道就可以接受了(好低要求了吧) 幫襯茶飲會有印花卡 買一杯有一個印花 蓋滿10次 可當$15用 ,興幸係冇有效期 唔係真係唔知幾時先蓋滿得哂😂

奶蓋烏龍茶(微糖,少冰)

奶蓋烏龍茶(微糖,少冰)
  • 奶蓋烏龍茶