2024-04-15
夜晚九點很多餐廳都已關門或準備關門,附近只剩下南記、麥記,好彩呢間餐廳開到10pm小編本想叫一個海南雞飯,可惜已售罄,因此叫了一個巴東牛肉飯及新加坡肉骨茶餐新加坡肉骨茶餐 $72 (不包飲品)雖然餐牌稱該肉骨茶是新加坡風味,可小編認為它更似馬來西亞風味。肉骨茶的醬油味濃,比香料味濃。肉排大概有4件,炆到好淋、離骨。👍🏻內有一整舊大蒜🧄,食落雖然好入味但仍有蒜蓉的辛辣。油飯有油光,粒粒分明,有咬口。配有一條短油條,油炸鬼就普普通通啦。巴東牛肉飯 $72 (不包飲品)巴東牛肉略嫌香料同椰奶味不足🤨,見到店家有落月桂葉🍃,但辣椒、荳蔻、蒜、薑等香料可以再加強。但牛肉算係淋嘅兩款相比底下,肉骨茶抵食啲~(肉骨茶有得揀油飯,巴東只配白飯)最後,職員服務態度抵讚!!!😘😘😘餐廳收10點,儘管當時我們入坐是九時許,但餐廳職員仍十分友善有禮地招呼我們。儘管我們吃完後大約9:45,職員亦沒有心急趕我們離去,仍然有笑容有禮貌,值得一讚!
新加坡肉骨茶餐 $72 (不包飲品)
肉骨茶的醬油味濃,比香料味濃。
肉排大概有4件,炆到好淋、離骨。👍🏻
內有一整舊大蒜🧄,食落雖然好入味但仍有蒜蓉的辛辣。
油飯有油光,粒粒分明,有咬口。
配有一條短油條,油炸鬼就普普通通啦。
巴東牛肉飯 $72 (不包飲品)
兩款相比底下,肉骨茶抵食啲~
(肉骨茶有得揀油飯,巴東只配白飯)
最後,職員服務態度抵讚!!!😘😘😘