一家三口👨‍👩‍👧聖誕節🧑‍🎄🎄假期出街睇燈飾,睇完海港城聖誕🎄樹就搵食😋老婆介紹先知星光🌟行多咗NINETYs, 我食開灣仔嗰間,都大概知食咩。星光🌟行店喺誠品2/F入面,都有一半位空,職員🧑‍💼安排咗我地坐門口矮枱,QR code點餐,我睇完menu㨂咗SIU WAN RICE(大家估下係乜?🤔),老婆睇完menu就大嗌「乜咁貴既🤬」,我答「NINETYs係咁😅」之後佢揀咗個不知名既嘢,我問佢係乜,原來佢睇錯Day Menu(平過Night),最後佢揀咗TERIYAKI CHICKEN 🐔 BURGER 🍔 。等咗20分鐘上我個SIU WAN RICE,其實係係銷魂飯,即叉燒蛋飯 🍚,叉燒係Rib,都好入味,但噒骨麻煩,個飯既溏心蛋正,應該都係日本🇯🇵蛋,個日本🇯🇵飯有汁好好食😋。再等多20分鐘先有TERIYAKI CHICKEN 🐔 BURGER 🍔,不過真係熱辣辣出煙,塊雞脾都滑,有皮好食😋,菠蘿🍍係新鮮,都甜,包皮係croissant bun,好食,不過羽衣甘藍🥬有醬我唔食,老婆又唔食羽衣甘藍🥬。餐廳🍴冇厠所,要走落3層去B1大快活個厠所。臨走先發現窗口位有海景同望到海港城聖
TERIYAKI CHICKEN 🐔 BURGER 🍔
不過真係熱辣辣出煙,塊雞脾都滑,有皮好食😋,菠蘿🍍係新鮮,都甜,包皮係croissant bun,好食,不過羽衣甘藍🥬有醬我唔食,老婆又唔食羽衣甘藍🥬。餐廳🍴冇厠所,要走落3層去B1大快活個厠所。臨走先發現窗口位有海景同望到海港城聖誕🎄樹
2022-12-27
慶祝紀念