2023-01-09 230 瀏覽
朋友話想約太和食飯, 本身都唔太想去, 因為印象太和唔太多野食, 不過最後好彩有去到, 環境同野食都唔錯.我同朋友叫左一個小食一個main, 分別係炸軟殼蟹墨西哥卷餅同西班牙海鮮炒飯, 份量都幾大嫁, 都抱住個肚走炸軟殼蟹墨西哥卷餅兩大個, 食落有D辣, 唔食得辣的朋友要注意下了. 因為係冇斬開的軟殼蟹, 所以食落有D麻煩, 食一啖D野跌晒落尼軟殼蟹唔算脆, 不過味道就夠濃西班牙海鮮焗飯同平時食開炒飯底的唔同, E個係焗飯, 食落會濕D, 飯粒比較硬, 比較濃稠, 不過入面的材料就同平時出面食的西班牙海鮮炒飯差唔多有青口, 魷魚, 蝦, 魚, 蜆......, 成個飯味道都算濃, 食完之後果晚好口渴因為飯比較濕同硬身, 所以食落會比較膩同快飽, 如果係兩個人食, 叫一個飯再加個小食應該都飽

炸軟殼蟹墨西哥卷餅
軟殼蟹唔算脆, 不過味道就夠濃

西班牙海鮮焗飯