2024-05-19 49 瀏覽
Happy Friday 當然要同朋友聚聚,今次就同朋友去西貢食晚餐,我地叫左:😈Grilled Whole Squid 💰138擺盤超乎想像,冇諗過會原隻魷魚上碟😍食落超彈牙,再點上秘製醬汁,超惹味🤩😈蜜糖雞肉鎚Honey Chicken Lollipop 💰98雞肉鎚外皮超酥脆,再加上濃厚蜜糖🍯醬,每一淡都食到甜甜蜜汁味,完全停吾到口🤤😈飽魚意粉Spaghetti Aglio E Olio with Abalone 💰138飽魚意粉份量十足,超有誠意👏調味吾會過多,確保每一啖都食到鮮味,值得一提係飽魚鮮嫩,肉質彈牙,一定要試試😊😈香草燒春雞配黑松露牛油Roasted Herbs Spring Chicken with Truffle Butter💰238不得不承認擺盤一流,一上菜朋友同我都超有驚喜🥳雞肉燒到岩岩好,外皮金黃,仲有微微焦脆,切開嚟食肉質嫩滑,調味都恰到好處,相當好食😋😈Lavender Forever 💰88店員上枱後會幫忙在擺盤上淋水,即時好有仙氣,岩哂鐘意打卡既人🫶 飲落幾清新,吾錯😈Ask me Everyday 💰88味道酸酸甜甜,岩哂女仔飲消費價錢:二人💰9

😈Grilled Whole Squid 💰138

😈Lavender Forever 💰88

😈Ask me Everyday 💰88
味道酸酸甜甜,岩哂女仔飲

消費價錢:二人💰922,一人💰461(連加一)

餐廳名稱:Turtle by the Sea
餐廳地址:西貢惠民道1號海濱公園